Historien om SIGG Switzerland Bottles AG börjar 1908: Ferdinand Sigg, en metallarbetarspecialist från Schweiz, återvänder efter år av lärande och resor. Tillsammans med sin vän Xaver Küng grundade han en aluminiumvarufabrik i Biel. Sigg och Küng är förenade i sin kärlek till metall och sin tro på att aluminium är framtidens material. Ferdinand Sigg 15.12.1877 - 08.02.1930

 

Ända sedan starten har SIGG erbjudit ett brett utbud av kokkärl, krukor, tekoppar, bestick och hushållsprodukter. Med tiden har företaget flera gånger lyckats erövra nya marknader med nya idéer. 1958 omfattar sortimentet över 10 000 produkter! SIGG-flaskan läggs till i utbudet av hushållsprodukter av en slump. Vid tillverkning av krukor och stekpannor blir mycket aluminium kvar som en restprodukt och under de resurskrävande krigsåren eftersträvas ett nytt meningsfullt användningsområde av den värdefulla råvaran: SIGG utvecklar aluminium-flaskan!

 

Bakom dagens välkända SIGG Traveller-flaska ligger en helt annan historia än man kan förvänta sig: förfadern är inte en dryckesflaska från 1920-talet utan en sängflaska från 1961. Sängflaskornas form återspeglas i den klassiska SIGG-flaskan. 1980 börjar SIGG producera även färgade dricksflaskor.